TEKNISET SÄÄNNÖT

1400 Trophylle ei ole omia erillisiä teknisiä sääntöjä. 1400 Trophy auton perustana on useimmiten N tai A -ryhmään luokiteltu kuutiotilavuudeltaan alle 1400 kuutioinen auto. Tämä voidaan sitten virittää N-, A- tai FIN-R -ryhmän sääntöjen mukaisesti. N- ja A-ryhmiin luokiteltujen automallien listan löydät sääntökirjan tekniikka osion lopusta. Mahdollista on myös tehdä luokittelemattomasta autosta, tällöin autolle täytyy tehdä kansallinen luokitus. Ohjeet kansalliseen luokitukseen löydät myös sääntökirjan tekniikka osiosta, automalli listauksen jälkeen.

N-ryhmän autot ovat lähimpänä vakioautoa ja näihin sallitaan vain vähäisiä teknisiä muutoksia ryhmäsäännöissä sekä luokitustodistuksissa. N-ryhmän autoja on nykyisellään melko vähän, sillä näillä autoilla saa ajaa luokituksen päätyttyä 5 vuotta ja suurimmasta osasta 1400 Trophy autoja on luokitus päättynyt vähintään 5 vuotta sitten.

Valtaosa 1400 Trophy autoista on A-ryhmän sääntöjen mukaisia. Näiden perustana on lähes aina myös N-ryhmän luokitus, mutta A-ryhmässä autoihin saa tehdä enemmän muutoksia ja sen lisäksi luokitustodistuksessa on useasti enemmän luokiteltuja osia.

Uusin tulokas on kansallinen FIN-R luokka. Tässä kansallisessa luokassa auton luokituksen tulee olla ollut voimassa vuonna 2000 ja sen täytyy olla luokiteltu A-ryhmään. FIN-R säännöt mahdollistavat luokitustodistuksesta poikkeamisen useassa asiassa ja ovat osiltansa hieman vapaampia mitä A-ryhmän säännöt.

N- , A- ja FIN-R -ryhmien säännöt löydät kansallisesta sääntökirjasta, tekniikka osiosta. Sääntöjä luetaan seuraavasti: Tekniikka-osion (Liite J) yleiset määräykset ja turvallisuusmääräykset koskevat kaikkia ryhmiä, tämän jälkeen ryhmäkohtaiset säännöt ja luokitustodistus kertovat mitä muutoksia vakioautoon nähden voidaan tehdä.

Vuonna 2017 Suomalaisissa ralleissa on esiintynyt seuraavanlaisia 1400 Trophy autoja:
Citroen AX GTI, Daihatsu Charade 1.3i, Ford KA, Ford Puma, Lada Samara 1300, Nissan Micra 1.3, Peugeot 106 Rallye, Peugeot 106 XSI, Peugeot 205 Rallye, Skoda Fabia, Skoda Favorit, Skoda Felicia, Suzuki Swift mk1, Suzuki Swift mk2, Toyota Starlet EFI, VW Polo 1.4 , Vauxhall Astra, Vauxhall Nova, Wartburg 353