Joko on Sarjulan vuoro?

Lauantaina Mynämäellä ajettava Motonet-Rantaralli toimii Rallin Suomen Juniorimestaruus ja Rally Trophy -sarjojen päätösosakilpailuna. Ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan noin 70 erikoiskoekilometriä.

Rally Trophyn sarjatilanteessahan kärjessä on Henri Laitinen reilun 3 pisteen erolla Petri Patjakseen, mutta molemmilla on kerätty pisteet jokaisesta osakilpailusta. Loppupisteisiin huomioidaan neljä parasta viidestä kilpailusta. Kolmantena oleva Sami Sarjula on Laitista perässä 7 pistettä, mutta tuloksista löytyy jo yksi nollakisa. Kun kärkikaksikolta otetaan huonoimmat pisteet pois, onkin Sarjulalla korkeimmat pisteet tällä hetkellä. Tasaista tosin on, kun sarjan neljä parasta, Sarjula, Juha Karkia, Laitinen ja Annina Noso, ovat kaikki vaivaisen 0,44 pisteen sisällä toisistaan!

Karkian ja Noson tilannetta hieman hankaloittaa V1600-luokan vähäisempi lähtijämäärä, sillä autoja on viivalla vain 8 kappaletta, 1400 autojen 14 vastaan. Pistelasku kun perustuu luokan lähtijämäärään. Sarjulalle ja Laitiselle haasteen tuo käytännössä varma tämän vuoden Rallin Suomen Juniorimestari, Juho Muurainen, joka viimeiseen osakilpailuun on lähtenyt ”kakkosautollaan” kiusaamaan pikkuluokkaan.

Jos Sarjula voittaa luokkansa, on hän varma mestari. Sarjula on sarjan kestomenestyjiä, ollen viimeisen kolmen vuoden kärkikolmikossa aina mukana, mutta mestaruus mieheltä vielä uupuu. Myös kakkosija voi Sarjulalle mestaruuteen riittää, jos Laitinen ei voita, eikä Karkia voita V1600 luokkaa. Karkialle sarjavoiton edellytys on luokkavoitto ja sen lisäksi Sarjula tai Laitinen ei saa voittaa 1400 puolella. Henri Laitiselle mestaruuteen riittää myös luokkavoitto, muilla sijoituksilla tilanne menee hankalaksi ja Sarjulan edellä on oltava joka tapauksessa. Noson mestaruuden edellytyksenä on luokkavoitto ja Sarjula + Laitinen eivät saa sijoittua 1400 luokan kahden parhaimman joukkoon. Jos kärkinelikko kokee epäonnea, on Jere Paananen onnistuessaan valmiina 4,18 pisteen päässä Sarjulasta. Myös Petri Patjaksella on luokkavoitolla ja edellä mainittujen epäonnella vielä mahdollisuus mestaruuteen. Laskennallinen mahdollisuus on vielä myös Mikke Yrjölällä, vaatien kaikkien edellä olevien epäonnea ja luokkavoiton.

Nuorten Cup-luokassa tilanne on jo selvä, Alex Forsström on mestari. Muut sijat kärkikolmikossa ovat vielä avoinna, todennäköisimin taistelu käydään kakkosena olevan Niko Mäkisen ja kolmosena olevan Juuso Nordgrenin kesken. Myös Lauri Joonalla ja Miko Jalavalla on mahdollisuudet kärkikolmikkoon.