Sami Sarjulalla varma kauden avaus

Rally Trophy -sarja käynnistyi viime viikonloppuna Laukaassa ajetulla Peurunkarallilla. Yhdeksi sarjan mestariehdokkaiksi lukeutuva Sami Sarjula aloitti taistelunsa Trophy -mestaruudesta ajamalla Laukaassa luokkansa toiselle sijalle yhdessä kartanlukijansa Sami Lahdenpään kanssa.

Peurunkarallin reitti sisälsi yhteensä neljä haastavaa erikoiskoetta. Kaksikon treenit jäivät vähiin ennen sarjan avausosakilpailua, mutta silti Sarjula pystyi hyvään suoritukseen kisassa ja mies oli tyytyväinen kakkossijaansa, vaikka viimeisellä pätkällä olikin liikaa varmistelun makua ajamisessa.

- Peurungassa haettiin selkeästi hyvää pistesijaa ja näin ollen luokan kakkossija täytti tavoitteemme. Saukkolan erikoiskokeella ajoimme 40 kilometriä testiä, joka poisti etukäteen pahimmat ruosteet ranteista, mutta haastavaa tällä kertaa oli löytää pidon rajat, kun lunta ei ollut laisinkaan, kertasi Sarjula.

- Ykköspätkälle sain hyvä “tatsin” ajamiseeni ja kellokin tykkäsi luokan pohja-ajan arvoisesti. Seuraavilla kahdella erikoiskokeella ajoin tasaisen varmasti, mutta kisan päättävällä nelospätkällä otin ihan liikaa vauhtia pois muiden jatkaessa kovalla menolla ja aikamme tiputti meidät turhan kauas Trophy-sarjan kuskeista, mies jatkoi.

Sarjulan kartanlukijana toimiva Sami “Kami” Lahdenpää oli hieman päivittänyt omistamaansa mustanpuhuvaa VW Poloa täksi kaudeksi ja se sai vuolaasti kehuja autokunnan ykköskuljettajalta. Ajotyyli sen sijaa kaipaa vielä hiomista.

- Auto oli mahtava ajaa! Kamin päivitykset moottoriin ja jarruihin toivat ripauksen lisää vauhtia. Nyt pitää opetella uusi ajotyyli ettei tule seistyä liikaa jarrulla sidottaessa mutkiin, kertoi Sarjula.

Rally Trophy -sarja jatkuu helmikuun loppupuolella Oulussa ajettavalla Pohjola-rallilla. Sarjula toivoo, että Oulussa päästäisiin jo nauttimaan lumisesta talvirallista.

- Oulussa on toivottavasti lunta helmikuun lopussa, jotta päästään nauttimaan kunnon talvirallista. Sinne lähdetään parantamaan varmalla ajolla Trophy -sarjan kokonaissijoitusta, joka on tällä hetkellä kymmenes.

Ennen sitä kaksikko nähdään lähtöviivalla helmikuun kahdeksantena päivänä ajettavassa Kangasniemi-rallissa, joka toimii F-cup rallisarjan toisena osakilpailuna. Myös nelivetoauto tulee tutuksi ensi viikon aikana.

- Osallistumme Kamin kanssa Pololla “äffäcuppiin” Kangasniemen osakilpailuun, josta haemme kisakilometrejä ja lisää vauhtia päivitetyn kilpurin piiskaamiseen. Ensi viikolla on myös ohjelmassa kaksipäiväinen treeni nelivetoautolla Saariselän upeissa maisemissa. Yritetään sieltäkin ammentaa lisää vauhtia ja oppia kilpa-ajamiseen, totesi Sarjula.

Muista käydä myös tutustumassa Sami Sarjulan hienoihin kotisivuihin osoitteessa: www.samisarjula.com

Teksti: Eero Katajamäki