Sami Sarjulalle karvas pettymys Lahdessa

Rally Trophy -luokan kesäkauden avauskisa kurvailtiin viime viikonloppuna Lahdessa ajetussa Tietopalvelu-Rallissa. Kovin tavoittein kisaan startannut Sami Sarjula yhdessä kartanlukijansa Sami Lahdenpään kanssa joutuivat jättämään leikin kesken jo avauserikoiskokeen jälkeen teknisen vian saattelemana.

Sarjulan valmistautuminen kisaa varten oli jäänyt heikolle henkilökohtaisen “teknisen vian” vuoksi, jonka lisäksi auto poiki heti ykkösellä, joten hurraa -huudot olivat vähissä.

- Ei mennyt tämä kisa kuin Strömsössä. Vetoakseli rikkoutui kuskin puolelta ensimmäisen erikoiskokeen puolen välin jälkeen. Pääsimme nilkuttamaan kuitenkin maaliin asti, jossa totesimme, että olisi liian pitkä matka sinnitellä huoltoon ja väliin mahtui vielä yksi pätkäkin, joten jätimme leikin kesken ettei auto rikkoudu enempää ja aikaero kärkeenkin olisi kasvanut liian suureksi. Uusi vetoakseli oli ollut huoltoautossa, huonoa tuuria, ei voi mitään.

- Keskeytykseen saakka oma ajo oli aika heikkoa. Treenaamattomuus näkyi ja treenaamisen estänyt selkävaiva oli todella kipeä istua kuppipenkissä ja ottaa iskuja vastaan. Jälkeenpäin sitä sitten myös jossitteli, että olisiko selkä kestänyt edes ajaa kisaa maaliin asti, Sarjula kommentoi tukalaa kisaansa.

Sarjakakkosena kisaan startanneen Volkswagen -pilotin asetelmat Trophy -sarjassa koki kovan kolauksen keskeytyksen myötä. Nyt mies on sarjatilanteessa seitsemäntenä 12.96 pistettä sarjaa johtavan Jere Paanasen perässä. Totuuden nimissä kauden päätavoite eli Trophy -sarjan mestaruus vaatisi muiden epäonnea kahdessa viimeisessä osakilpailussa, että tavoite täyttyisi, mutta motorsport, jos joku on ennalta arvaamaton laji ja kaikki on vielä mahdollista.

- Kyllä pettymys on tietenkin suuri. Trophyn sarjamestaruus on kauden selkeä ykköstavoite. Nyt oli mukana sitä kuuluisaa huonoa tuuria, kun ensin reväytin selkäni eikä harjoittelu onnistunut ja sitten petti vielä tekniikka.

- Tänä vuonna ajetaan vain viisi osakilpailua ja kaikista olisi tarvittu pisteitä. Kauden kaksi viimeistä kisaa olisi pakko päästä maaliin ja vielä hyvillä sijoituksilla. Tietysti huono onni ja ulosajot vaanivat meitä kaikkia tässä lajissa, joten puristetaan loppuun saakka täysillä. Hanskoja ei ole missään nimessä vielä heitetty kehiin, vasta viimeisen kisan jälkeen nähdään, mihin pisteet sarjassa riittävät. Joudutaan varmasti loppuihin kisoihin vähän nostamaan riskikynnystä, mutta pidetään järki ajamisessa, että Polo kestäisi tiellä, Sarjula kommentoi.

Ennen kuin sarja jatkuu syyskuun alussa Uudenkaupungin osakilpailulla niin Sami nähdään lähtöviivalla elokuun viimeisenä viikonloppuna Turussa ajettavassa SM-rallissa, tosin kartanlukijan roolissa. Ohjelmassa on myös selän kuntoutusta, että se saataisiin kuntoon ennen kuin vedetään taas ajohanskat käteen ja kypärän remmi kireelle.

- Ennen Ukin kisaa kuntoutan selkääni kiropraktikolla ja hierojalla. Lisäksi haen vauhtia kakkoskuljettajan roolissa Turun SM-Rallista hyvin menestyneen Simo Tuunasen V1600 Citröen C2 -auton kyydistä. Vähän jännittää lähteä lukemaan nuotteja, kun edellisestä kartturinkeikasta on kulunut aikaa jo viisi vuotta, jolloin oli Horkaman Teemun kyydissä Neste Oil Rally Finlandissa. Hauskaa mennään pitämään ja samalla tietenkin tavoitellaan Turusta podiumpaikkaa. Olisi myös tärkeää päästä ajamaan Pololla treeniä, jotta Ukissa saisi heti ykkösellä mennä niin paljon kuin pelit kulkee, mies kommentoi tulevaa.

Tiimin kotisivut löydät osoitteesta: www.samisarjula.com

Teksti: Eero Katajamäki
Kuva: Markku Laukka