Sami Sarjula: ”Vain luokkavoitto kelpaa!”

Rally Trophy -sarjan kesäkauden avauskisa kurvaillaan tulevana viikonloppuna Lahdessa Tietopalvelu-Rallin merkeissä. Rally Trophy -luokan sarjatilanteessa toisena oleva Sami Sarjula lähtee yhdessä kartanlukijansa Sami Lahdenpään kanssa hyvillä mielin kisaan, vaikkakin lähtökohdat kisaan eivät ole parhaat mahdolliset.

- Hyvällä fiiliksellä lähdetään taas jahtaamaan Trophyn sarjamestaruutta! Jännitystä on ilmassa, myös sen puolesta miten selkä kestää. Sen kanssa on ollut pikkaisen ongelmia viime viikkoina ja sen takia emme ole pystyneet ajamaan ollenkaan treeniä, valottaa Sarjula lähtökohtia kisaan.

Sarjan kolmas kisa ajetaan yhdessä EM-historic- sekä Junioreiden SM-sarjan osakilpailun kanssa. Sarjula uskookin reitin olevan loistava ja miehellä on vain yksi tavoite kisaan.

– Lahdessa ajetaan samoja baanoja EM-historicien sekä junnujen kanssa niin uskoisin reitin olevan vauhdikas ja tienpohjien kunnossa. Luokassamme on vain kuusi autoa, mutta taso on kova ja kiirettä pitää, mikäli meinaa menestyä.

– Ehdoton tavoite kisaan on luokan ykkösija, toteaa sarjakakkonen, joka on vain 0,68 pisteen päässä sarjaa johtavasta Jorma Eskelisestä.

Mustanpuhuvaan ”Pologneseen” piti tulla uusi mottori kesän taistoihin, mutta pienten ongelmien myötä kuljettajakaksikko jatkaa ajamista tutulla ja turvallisella ”motilla”.

– Kami (kartanlukija Sami Lahdenpää) vaihtoi uuden moottorin autoon, mutta siinä ilmeni vielä pientä viimeistelyä säätöjen suhteen, joten ajamme ainakin tämän kisan vielä samalla moottorilla, mikä oli nokalla talvikaudellakin, Sarjula kertoo.

Loppuksi vielä miehellä on yksi toive kisaviikonlopun suhteen.

– Toivotaan lauantaille paljon aurinkoa ja lämmintä ilmaa niin ajohaalarit päällä tulikuumassa kilpa-autossa saa samalla ilmaisen nesteepoiston kropasta, Sami vitsailee.

Sarjula - Lahdenpää -kuljettajakaksikko starttaa lauantain taistoon numerolla 138.

Tiimin kotisivut löydät osoitteesta: www.samisarjula.com

Teksti: Eero Katajamäki