Rally Trophy kesäkauteen

Oripään ympäristössä ajettava Nilfisk-ralli tulevana lauantaina toimii Rallin Suomen Juniorimestaruus ja Rally Trophy -sarjojen kesäkauden avauskilpailuna. Ohjelmassa on peräti kahdeksan erikoiskoetta ja 80 ek-kilometriä.

Nilfisk-ralliin on jälleen viivalle saatu hieno määrä 1400 Trophy ja V1600 autoja, yhteensä 51 kappaletta! Rally Trophyn sarjatilanteessa kärjessä on Petri Patjas, Mikke Yrjölän seuraten aivan tuntumassa. Kärkiviiskon täydentävät Henrik Pietarinen, Markku Suvanto ja Jere Paananen. Sarjan todellinen hallitsija (8:t pohjat 9 mahdollisesta…), Henri Tuomisto, on mukana ja tuskin päästää ketään helpolla tälläkään kertaa.

Kevään rallien (Kaloppi-ralli, Teijo-Talot ralli ja ABC-ralli) perusteella voitaneen sanoa, että avauskilpailun voittajalla, Markku Artjoella, vauhtia piisaa kesälläkin kun vaan Polon voimansiirto pysyisi vauhdissa mukana. Voimansiirto murheita on esiintynyt myös Jere Paanasella, Kristian Kärpäsellä, Tuomas Välilällä ja Otto Arolla. Suurimmitta murheitta kevät on sujunut luokkavoittajilla, Toni Joensuu, Henri Laitinen ja Esa Sandbacka. Pasi Laaksomaan testikisa sujui muuten hyvin, mutta pari ylimääräistä AT-minuuttia häiritsi lopputulosta.

Vakioiden puolella Henrik Pietarinen osoitti vauhdin olevan kunnossa kesäkelillä, kuten myös Petri Patjaksella. Tapio Nirvi on kärsinyt voiman puutteesta, mutta nyt kaiken pitäisi olla taas kunnossa. Jarko Mäkelä säväytti ajosuorituksillaan Kaloppi-rallissa, mutta matkanteko päättyi lievän ilmaveivin kautta pellolle. Nyt on auto taas valmiina ja jos yritys on samalla tasolla, on kärkipään sijoitus varmasti tähtäimessä.

Nuoria on mukana hienosti 14 autokuntaa. Nuoretkin pääsivät ajamaan testikisan ABC-rallin merkeissä, tosin nuoret taisivat vähän yliyrittää kun vain kaksi autokuntaa viidestä pääsi maaliin. Muiden kolmen kohtaloksi koitui ulosajo. Arttu Lähdeniemi osoitti vauhtinsa ABC-rallissakin joten on varmasti kärkitaisteluissa mukana V1600 puolella. 1400 kuutioisten puolella Jani Luhtaniemi on sprinteissä ollut kovassa vauhdissa ja tulee varmasti pitämään samaa yllä myös täällä.

Ensimmäinen kilpailija starttaa matkaan 11.01 Oripään lentokentältä, joka toimii myös kilpailukeskuksena. Maaliin samaan paikkaan ensimmäisiä odotellaan seitsemän aikoihin illalla.