Rally Trophy -sarja alkaa Peurunkarallin merkeissä
Rally Trophy -sarja avataan tulevana lauantaina ajettavalla 19. Peurunkarallilla. Sarjan pisteistä on lähdössä ajamaan mahtavat 45 kilpailijaparia. Tämä on jopa muutaman enemmän mitä viime vuonna!

Sarja jatkuu Rallin Suomen Juniorimestaruus –sarjan yhteydessä ja näissä osakilpailuissa ajetaan myös nuorten, alle 18-vuotiaiden, Cup-luokka. Cup-pisteistä on lähdössä ajamaan 13 kilpailijaparia, joista kahdeksan on V1600-autoja ja viisi on 1400 autoja. Viime vuoden kilpailijoista mukana on ainoastaan Manu Lampela, Arttu Lähdeniemi ja Juho Koski-Lammi, kaikki loput ovat jo siirtyneet muihin luokkiin. Näiden poikien voisi olettaa olevan kärkitaistelussa V1600 puolella, kun puolestaan 1400 puolella monien sprinttien taistelukaksikko, Matias Peippo ja Jani Luhtaniemi, lienevät ennakkosuosikkeja.

Rally Trophyn viime vuoden kärkiviisikosta ainoastaan sarjavoittaja Juha Karkia puuttuu, kaikki muut ovat lähteneet tavoittelemaan parannusta viime vuoteen. 1400 kilpailijoista junioreiden puolella jatkavat menestyjät Henri Laitinen ja Jere Paananen. Yllätysmahdollisuuksia voisi olla Kristian Kärpäsellä ja Mika Ruohiolla. Tosin molempien kisaan valmistautumista häiritsee hieman miesten Suzukien vaihdelaatikkojen murheet. Kaiken kaikkiaan junioreita on ilmoittaunut 18 kilpailijaparia. Yleisen luokan kuskien joukossa on nippu tuttuja kovia nimiä, Pasi Laaksomaa, Kimmo Järvisalo sekä junioreista noussut Mikke Yrjölä. Varmasti kovaa tulevat myös menemään Markku Artjoki, joka ajaa Sami Sarjulalta vapautunutta Poloa miehen siirtyessä nuorten luokkaan kartturin paikalle, ja muutaman vuoden takainen sarjakolmonen Henri Tuomisto. Yleisessä luokassa on mukana 8 paria.

V1600 luokkien puolella on junioreissa mukana 12 kilpailijaparia. Mukana ovat viime vuonna vauhtinsa osoittaneet Jarko Mäkelä ja Tapio Nirvi. Myöskin viime talvena vauhtinsa osoittaneet Jerry Heinonen, Otto Koliseva sekä nuorista noussut Lauri Joona ovat mukana. Seitsemän kuljettajaa on mukana puolestaan yleisen luokan puolella ja joukossa on nippu kovia kuskeja, muun muassa junioreista nousseet Annina Noso ja Petri Patjas sekä pienen tauon jälkeen Rally Trophyyn paluun tekevä Markku Suvanto.

Peurunkarallissa ajetaan neljä erikoiskoetta joiden yhteispituus on 67 kilometriä. Kilpailu alkaa 12.00 ja ensimmäistä kilpailijaa odotellaan maaliin klo 16 aikoihin. Online-tulokset löytyvät Tenabilta, www.tenab.net .