Tuomisto voittoon, Patjas sarjakärkeen
Raision Urheiluautoilijoiden järjestämä Nilfisk-ralli Oripäässä oli Rally Trophy –sarjan kolmas ja samalla ensimmäinen kesäosakilpailu. Reitti koostui peräti kahdeksasta erikoiskokeesta ja ek-kilometrejäkin oli tarjolla yli 80. Sarjakärjessä talven jäljiltä oli Petri Patjas, perässään Mikke Yrjölä ja Henrik Pietarinen.

Ensimmäisenä erikoiskokeena toimi hieman yli 11 kilometrinen kovavauhtinen pätkä, joka koitui heti sarjakakkosen Mikke Yrjölän kohtaloksi. Kisaa edeltävänä iltana valmistunut Micra kärsi käyntihäiriöistä ja kisa täten paketissa. Saman kohtalon koki myös avauskisan voittaja, Markku Artjoki, Polon moottorin petettyä. Pohjat jälleen kerran Henri Tuomiston nimiin, 10 sekunnin erolla Jere Paanaseen. Kolmas Tuomas Välilä 12 sekuntia, neljäs Toni Joensuu 15 sekuntia ja viidentenä Henrik Pietarinen jo 17 sekuntia hävinneenä. Sama tahti jatkui myös kahdeksan kilometriä pitkällä kakkospätkällä, vaikka Henri Tuomisto olikin lähellä kaataa autonsa, aika silti nopein. Välillä tällä kertaa toinen 5,7 perässä, Paananen kolmas 1,9 Välilästä. Neljäs Joensuu 2,7 Paanasesta ja viides Pasi Laaksomaa vain 0,4 Joensuulle hävinneenä.

Pikahuollon jälkeen kisa jatkui kymmenkilometrisellä kolmannella erikoiskokeella. Pätkä koitui sarjakolmosen Henrik Pietarisen kohtaloksi kun Colt kiepsahti katon kautta ympäri. Tuomisto ei hellittänyt, tällä kertaa pohjat 1,9 sekunnin erolla Paanaseen, Välilä hävisi 3 sekuntia, Laaksomaa 6,5 ja Markku Suvanto 6,9 sekuntia Tuomistolle. Neljäs erikoiskoe oli päivän pisin, 14.9 kilometriä, mutta se ei kärkimiehen nimeä vaihtanut. Henri Tuomisto latoikin tänne melkoiset pohjat, sillä eroa kakkoseen, Jere Paanaseen, tuli peräti 19,6 sekuntia! Kolmmanneksi nopein Lauri Joona hävisi jo 28,4 sekuntia, neljäs Markku Suvanto 29,1 ja viides Pasi Laaksomaa 29,9 sekuntia! Tuomas Välilän kiivas kärkitaistelu puolestaan päättyi kevyeen kaatoon.

Kilpailun tauolle saavuttaessa ei varsinaisesti ollut epäselvyyttä kilpailun johtajasta, Henri Tuomisto. Eroa jo varman tuntuiset 40,4 sekuntia Jere Paanaseen ja yli minuutti kolmoseen Markku Suvantoon. Kärkiviisikkoon mahtuivat myös Toni Joensuu ja Pasi Laaksomaa.
Tauon jälkeen oli vuorossa lyhyt yleisöpätkä kilpailukeskuksen, Oripään lentokentän, ympäristössä. Pituutta pätkällä oli hieman alta kolme kilometriä ja pohjat kirjautti… Timo Rintanen! Eroa tuli 0,9 sekuntia Jere Paanaseen, 1,7 sekuntia Jyri Räsäseen sekä Petri Patjakseen. Viidenneksi nopein sitten vasta Henri Tuomisto, pienellä 2,5 sekunnin erolla.
Kuudes ja seitsemäs erikoiskoe olivat samat kuin erikoiskokeet kolme ja neljä. Pohjat molemmilla jälleen Tuomiston nimiin. Kuudennella järjestyksessä Tuomisto, Patjas, Paananen, Henri Laitinen ja Joensuu. Seitsemännellä järjestys oli Tuomisto, Patjas, Tapio Nirvi, Lauri Joona ja Jarko Mäkelä. Täten ennen viimeistä vajaan kahdeksan kilometrin pätkää Tuomisto johti 1,5 minuutin turvin Jere Paanaseen. Kolmantena Toni Joensuu jo liki kaksi minuuttia perässä.

Viimeinen erikoiskoe toi vain vähän muutoksia. Tuomisto ajoi luonnollisesti pohjat, Paanasen hävitessä 3,2 sekuntia. Kolmas Pasi Laaksomaa 7,4 sekunnin erolla, neljäs Petri Patjas 7,7 sekunnin erolla ja viides Toni Joensuu 7,8 sekunnin erolla Tuomistoon. Täten lopullinen voittomarginaali Henri Tuomistolla Jere Paanaseen nähden minuutti ja 33,7 sekuntia. Kolmas Toni Joensuu 31,6 sekuntia Paanasesta, neljäs Petri Patjas 0,7 sekuntia Joensuusta ja viides Pasi Laaksomaa 10,1 sekuntia Patjaksesta.
Henri Tuomistolle voitto tietysti myös yleisen puolen luokassaan, Laaksomaa toinen ja Kari Koivisto kolmas. Petri Patjas voitti yleisen puolella V1600-luokan, Markku Suvanto hävisi 17,6 sekuntia. RSJM-luokissa V1600-luokka meni Tapio Nirvelle tiukan taistelun jälkeen, Lauri Joona hävisi vain 6,7 sekuntia. Kolmas Jarko Mäkelä 15,5 sekuntia Nirvelle hävinneenä. 1400-luokassa nopein Jere Paananen, toinen Toni Joensuu ja kolmas Henri Laitinen liki minuutin Paanaselle hävinneenä.

Nuorissa kovin taistelu odotettiin Jani Luhtaniemen ja Juuso Jorvalan välille 1400-luokassa ja Arttu Lähdeniemen ja Manu Lampelan välille V1600-luokassa. 1400-luokassa Luhtaniemi ei antanut Jorvalalle mahdollisuuksia tehden jokaiselle pätkälle pohjat ja voittaen 2,5 minuutin marginaalilla luokan. Aika olisi Rally Trophyssä riittänyt kakkosijaan Henri Tuomiston jälkeen… V1600 puolella pohja-aikoja jaettiin useammalle, Juho Koski-Lammi, Arttu Lähdeniemi, Manu Lampela ja Lauri Tenhunen jokainen kirjauttivat pohjat nimiinsä. Kovin taistelu käytiin ennakko-odotusten mukaisesti Lähdeniemen ja Lampelan välillä. Tämä taistelu huipentui viimeiselle pätkälle, jossa takaa-ajajana ollut Lampela selätti Meganensa. Täten maalissa eroa minuutti kaksikon välillä, Lampela kun pääsi maaliin asti kaadosta huolimatta. Kolmas luokassa Nico Valkonen 1,5 minuuttia hävinneenä.
Cup-pisteissä kärkeen siirtyi Arttu Lähdeniemi, vaikka Jani Luhtaniemi onkin ajanut kaikista kisoista voitot. Luhtaniemi on sarjakakkosena, mutta kärsii luokan pienemmästä lähtijämäärästä. Kolmantena Manu Lampela.

Rally Trophyn pistekärjessä jatkaa Petri Patjas, toiseksi nousi Markku Suvanto vajaan viiden pisteen päässä Patjaksesta, kolmantena nopein 1400-puolelta, Jere Paanenen noin pisteen päässä Suvannosta. Kärkiviisikossa myös Tapio Nirvi ja Pasi Laaksomaa. RSJM-puolella Jere Paananen johtaa koko sarjaa kolmella luokkavoitolla, paras V1600-kuski Tapio Nirvi on sarjakakkosena. Sarjat siirtyvät nyt pienimuotoiselle kesälomalle, sillä seuraavan kerran kilpaillaan Vuokatti-rallin merkeissä elokuun alussa.