Patjas mestaruuteen, Artjoki osakilpailuvoittoon
Rantaralli toimi RSJM- ja Rally Trophy –sarjojen päätösosakilpailuna. Ohjelmassa oli 6 erikoiskoetta, yhteensä n. 60 ek-km. Ennakkolaskelmista poiketen mestaruus tulisi olemaan kahden kauppa ja myös hyvin selvä sellainen. Henri Tuomisto on voittaessaan mestari, muussa tapauksessa Petri Patjas on mestari.

Avauserikoiskoe oli viime vuodelta tuttu Vihtijärvi, pituutta 7,7km. Pohjat Markku Artjoelle, yllättävänkin isolla, 7,8 sekunnin erolla Henri Tuomistoon. Kolmas Jere Paananen, neljäs Markku Suvanto ja viides sarjakärki Petri Patjas jo 16,1 sekuntia hävinneenä. Kakkospätkä oli pituudeltaan jo vähän yli kymmenen kilometriä. Sarjan kannalta koettiin draamaa, sillä Petri Patjas ajoi maakiveen ja joutui pätkän jälkeen keskeyttämään osumasta tulleisiin vaurioihin. Pohja-aika kuningas Henri Tuomisto palasi paikallensa, eroa Artjokeen tuli tosin vain 1,2 sekuntia. Kolmas jälleen Paananen jo 10 sekuntia Artjokea perässä. Neljäs Henri Laitinen ja viides Pasi Laaksomaa.

Kärkikaksikko jatkoi omaa vauhtiansa myös vajaa kuusi kilometriä pitkällä kolmospätkällä, Artjoki pohjat, Tuomiston hävitessä 1,7 sekuntia. Paananen kolmas, Mikke Yrjölä neljäs ja Teemu Varjo viides. Neljäntenä erikoiskokeen oli legendaarinen Seijaisten erikoiskoe, pituutta juuri alle kuusi kilometriä. Pohjat Artjoelle, kahden sekunnin erolla Mikke Yrjölään, kolmas Tuomisto 3,3 sekuntia Artjoesta. Neljäs Paananen ja viides Jarko Mäkelä.

Tauolle saavuttiin Markku Artjoen johtaessa 11,6 sekunnin erolla Henri Tuomistoon. Jere Paananen kolmantena, mutta jo 38,5 sekuntia Artjokea perässä. Neljäs Mikke Yrjölä 4,1 sekunnin päässä Paanasesta ja viides Henri Laitinen 9,5 Yrjölää perässä. Kilpailun pisimmät pätkät vasta edessä, joten mitä vaan voisi tapahtua.

Viitospätkä koko päivän pisin, 16,62 kilometriä. Henri Tuomisto päätti iskeä ja löi tauluun huiman ajan. Markku Artjoki hävisi 13,8 sekuntia! Jotain Tuomiston ajasta kertoo sekin, että oli koko kilpailun 2. nopein! Kolmas Mikke Yrjölä jo 25,4 sekuntia Tuomistolle hävinneenä. Neljäs Henri Laitinen ja viides Jarko Mäkelä. Täten ennen viimeistä pätkää Tuomisto nousi kärkeen 2,2 sekunnin erolla. Viimeinen erikoiskoe oli mitaltansa 12,6 kilometriä. Kaksikon taistelu huipentui täällä, pohjat Artjoelle, Tuomiston hävitessä 3 sekuntia. Ihan hiljaa ei kumpikaan tullut sillä Artjoen aikahan oli KOKO KISAN NOPEIN suoritus pätkälle ja Tuomistokin koko kisan kolmanneksi nopein! Kolmas Jere Paananen hävisi jo sitten taas yli 20 sekuntia, neljäs Henri Laitinen ja viides Jarko Mäkelä.

Pohja-aikansa ansiosta Markku Artjoki nousi kilpailun voittoon vaivaisella 0,8 sekunnin erolla Henri Tuomistoon. Kolmas Jere Paananen jo yli minuutin perässä, neljäs Henri Laitinen ja viides Mikke Yrjölä yli 1,5 minuuttia Artjoelle hävinneenä. Luokkavoitto yleisen puolella Artjoelle, Tuomisto toinen ja Yrjölä kolmas. Junioreissa Paananen voittoon, Laitinen toinen ja Toni Joensuu kolmas. V1600-puolella yleisen luokan voittoon Markku Suvanto, toinen Timo Rintanen ja kolmas Harri Stenberg. Junioreissa kärkikolmikko oli Jarko Mäkelä, Lauri Joona ja Tapio Nirvi.

Nuorten V1600-luokassa Kalle Markkanen ja Arttu Lähdeniemi ajoivat ensimmäiset kaksi tasatahtia, kunnes kolmannella Lähdeniemen kohtaloksi koitui ulosajo. Markkanen jatkoi kärjessä kunnes joutui keskeyttämään ennen viimeistä pätkää tekniikan petettyä. Voittoon nousi lopulta Joonas Huovinen huimalla viimeisen pätkän ajallansa. Toinen Nico Valkonen ja kolmas Santeri Kotamäki.
1400-luokassa Roope Korhonen yllätti ensimmäisen pätkän pohjillansa, mutta kolmannella löysi ojan pohjan samassa paikassa mitä Lähdeniemikin. Tämän jälkeen Jani Luhtaniemi ajoi jokaiselle pätkälle pohjat ja oli ainoa maaliin saapuja kun Juuso Jorvaalan auton tekniikka hajosi ennen viimeistä pätkää. Vaan ei tulosta saanut Luhtaniemikään, kun jälkikatsastuksessa auto hylättiin. Nuorten CUP-tuloksiin Rantaralli ei vaikuttanut, kärkikolmikko pysyi samana kuin ennen kisaakin, Lähdeniemi voittoon, Manu Lampela toinen ja Luhtaniemi kolmas.

Rally Trophyn mestaruuteen, epäonnestaan huolimatta, Petri Patjas vaivaisella 0,11 pisteen erolla Henri Tuomistoon. Tuomistokin teki oletettavasti sarjahistoriaa, sillä ainoastaan kuudella pätkällä oli joku muu häntä nopeampi! Kolmas Markku Suvanto, viisi pistettä Patjaksesta, neljäs Jere Paananen ja viides Tapio Nirvi.
RSJM-sarjassa Paanenen ja Nirvi pokkaavat hopea- ja pronssimitallin.

Ensi vuonna jatketaan jälleen!