Neste Jari-Pekka ralli avaa Rally Trophy kauden
Rally Trophy -sarja avataan tulevana lauantaina Heinolan ympäristössä ajettavalla Neste Jari-Pekka rallilla. Sarjan pisteistä on lähdössä ajamaan hienosti 31 kilpailijaparia.

Viime vuoden kärkiviisikosta mukana on ainoastaan hallitseva mestari Petri Patjas, joka lähtee Heinolaan tällä kertaa VW Golfin kanssa vanhan Audin sijaan. Kärkikympistä mukana Patjaksen lisäksi ovat Jarko Mäkelä, Pasi Laaksomaa ja Lauri Joona.

V1600 luokissa Petri Patjas ajelee yleisen puolella yksinään, kun junioreissa on mukana peräti 15 kilpailijaparia. Jarko Mäkelä ja Lauri Joona lienevät ennakkoon kovimpia suosikkeja, miksei myös Mikko Mäntylä joka on väläytellyt vauhtiaan. Santeri Kotamäki, Tomi Huttunen ja Heikki Hassinen ajoivat nuorissa viime kaudella ja ajavat nyt ensimmäistä kertaa junioreiden puolella. Jännä nähdä onko sama vanha huima vauhti nuorilla tallella.

1400-puolella, junioreissa on mukana 10 kilpailijaparia. Ehdottomana ennakkosuosikkina on pidettävä Jani Luhtaniemeä, sen verta ylivoimaista vauhtia viime vuonna nähtiin nuorten luokan puolella. Helpolla ei toki Jania tulla päästämään, siitä pitänevät huolen ainakin Tuomas Välilä ja Mika Ruohio. Vuoden tauon jälkeen paluun tekevä Riku Rantasalo omaa yllättäjän mahdollisuuden. Yleisen luokan puolelta löytyy varsin tuttuja nimiä. Pasi Laaksomaa, Kimmo Järvisalo, Jani Laaksonen ja Sami Sarjula ovat kaikki sarjaa useampana vuotena ajaneita kuljettajia, joten kilpailusta tulee erittäin tiukka. Viidentenä luokassa on mukana Janne Huovinen, jonka vanhat meriitit ovat sen suuntaiset, ettei hiljaa sielläkään ajeta vaan vain voitto kelpaa.

Neste Jari-Pekka rallissa ajetaan viisi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan noin 73 kilometriä. Ensimmäinen kilpailija lähtee reitille 11.01 ja maaliin ensimmäistä odotellaan viiden aikoihin. Online-tulokset löytyvät Tenabilta, www.tenab.net .