Rally Trophy sarja huipentuu Lapualla
Lapuan seudulla ajettava LapUA Ralli toimii Rallin Suomen Juniorimestaruus ja Rally Trophy -sarjojen päätösosakilpailuna. Ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan noin 61 erikoiskoekilometriä.

Sarjakärjessä Lapualle lähtee Pasi Laaksomaa, joka on kaikista aiemmista kisoista kerännyt yhteensä 65,34 pistettä. Kakkosena on Jarko Mäkelä, pisteitä kerättynä 56,52, mutta vain kolmesta kilpailusta. Kolmantena oleva Lauri Joona on myös kerännyt vain kolmesta kilpailusta pisteitä, yhteensä 50,74. Neljäntenä oleva Henri Hokkala on vaihtanut kalustoa pysyvästi isompaan luokkaan, joten hänen pistemääräkseen jää kolmen kilpailun 50,10. Viidentenä on Santeri Kotamäki, pisteitä kerättynä 48,74 ja myös vain kolmesta kilpailusta. Tästä porukasta löytyy tämän vuoden mestari.

Mäkelä, Joona ja Kotamäki ajavat kaikki V1600-luokassa joka keräsi yhteensä 15 ilmoittautunutta, 1400-luokan 11 vastaan, jossa puolestaan sarjajohtaja Pasi Laaksomaa on mukana. Laaksomaan tilannetta hankaloittaa myös se, että pisteitä on jo kaikista kisoista kerättynä. Lapualta täten ainoastaan voitto tai kakkossija luokassa kasvattaisi pistepottia. Helppoa se ei tule olemaan, siitä pitänevät huolen Kimmo Järvisalo, Sami Sarjula ja Mika Ruohio. V1600-luokassa kolmikko Mäkelä, Joona ja Kotamäki saanevat kovimman haasteen viime kilpailun luokkavoittaja Tommi Mäkiseltä sekä yleisen luokassa ajavalta Timo Rajalalta.

Pasi Laaksomaalle ei edes voitto takaa mestaruutta, sen sijaan Jarko Mäkelän voittaessa luokkansa tulee Mäkelästä mestari. Mäkelälle riittää myös toinen, kolmas, neljäs ja jopa viides sijakin mestaruuden varmistamiseen, vaikka Laaksomaa voittaisi oman luokkansa ja Lauri Joona voittaisi V1600-luokan. Joonan mestaruusedellytyksenä on luokkavoitto ja Mäkelän sijoittuminen kuudenneksi tai huonommalle sijalle, Laaksomaan sijoituksesta ei tarvitse välittää. Luokan kakkossijakin voi riittää, Mäkelän epäonnistuessa ja Laaksomaan ollessa korkeintaan luokan toinen. Santeri Kotamäen mestaruusmahdollisuus vaatii luokkavoiton, Mäkelän ja Joonan epäonnistumisen sekä Laaksomaa ei saa voittaa omaa luokkaansa. Ennakointi on hankalaa, pistelaskun perustuessa lähtöön oikeutettujen määrään, täten mahdolliset perumiset voivat muuttaa tilannetta.

Jarko Mäkelällä on myös hyvät mahdollisuudet Rallin Suomen Juniorimestaruus -sarjassa, mies on kärkipaikalla tähän kisaan lähdettäessä. Pahin haaste tulee Olli Pollarilta ja Henri Hokkalalta, jotka molemmat ajavat sarjan kuutiotilavuudeltaan isoimmassa luokassa, joka myös kerää eniten lähtijöitä. Pollari on tasapisteissä Mäkelän kanssa, täten Pollarille riittää luokkavoitto varmistamaan mestaruuden, lähtijämääräpisteiden avulla.