UutisetMikä ihmeen 1400 Trophy?Rally Trophy

Rally Trophyn kesäkausi starttaaKouvolassa ajettava Kuljetus Tuuri-ralli avaa kesäkauden Rally Trophy ja Rallin Suomen Juniorimestaruus -sarjojen osalta. Seitsemän erikoiskokeen reitti pitää sisällään yhteensä reilun 60 ek-kilometriä mutkikkaita Kymenlaaksolaisia teitä. Rally Trophyn koko kärkiviisikko Pasi Laaksomaan johdolla on mukana ja roppakaupalla haastajia, sillä yhteensä pisteistä on ajamassa 32 kuljettajaa.

Yleisen 1400-luokassa Laaksomaan päänahka on kovaa valuuttaa ja kuukausi sitten ajetussa NetBaron Mäntsälä-rallissa niin Jani Laaksonen kuin Kimmo Raitanenkin ehtivät pienistä murheista kärsineen Laaksomaan edelle. Toki myös edellisen sarjakilpailun voittaja Jere Paananen hamuaa varmasti tempun uusimista nyt.
Juniori-luokan kilpailijoita on alkukeväästä vähemmän viivalla nähty joten voimasuhteiden ennustaminen on haastavampaa. Riku Rantasalo haki 0-autotehtävästä tuntumaa Kaasujalka-rallissa, joten on varmasti valmiina haastamaan pisteissä edellä olevan Janne Luhtasen. Mustaksi hevoseksi voitaneen nostaa viiden vuoden ajotauon päättävä Elmeri Mäki-Kulmala, joka on ilmoittanut kilpailun päättyvän joko korinvaihtoon tai voittoon. Aika näyttää…

Suurin lähtijämäärä on junioreiden Vakio 1600-luokassa, jossa peräti 19 kilpailijaa lähtee tavoittelemaan pisteistä. Teemu Varjo, Mikko Mäntylä ja Iiro Litjo ovat kukin kevään aikana napsineet luokkavoittoja, mutta kärkikaksikko Timo Karhinen ja Ajari Piironen ovat varmasti mukana kärkitaistelussa. Kärjessä tulee näkymään myös varmasti talvella epäonninen Tomi Huttunen.
Yleisen puolella kärsitään edelleen osallistuja pulaa, mutta Juha Karkia ja Pauli Nikula saavat aikaan varmasti tiukan keskinäisen kilpailun, eivätkä päästä junnujakaan helpolla.

Ensimmäinen kilpailija starttaa matkaan 11.01 Kouvolan torilta ja maaliin ensimmäisiä odotellaan 18.20 aikoihin kilpailukeskukseen.

Julkaistu 4.6.2018